Framsteg

Livet rullar på här på andra sidan Atlanten också minsann. Allting känns bättre dag för dag faktiskt. Är dock nervös för att vara helt själv med flickorna då Lisa slutat jobba.. men det är väl bara att ta tjuren i hornen I guess! 

Igår fixade jag mitt amerikanska konto. Blev minsann ett sparkonto med så jag sparar lite pengar till den sista månadens resor! Jag vet, klapp på axeln eller hur?! :) 

Idag har den äldsta tjejen varit fri från skolan, så jag lämnade och hämtade den yngsta på skolan själv idag. Framsteg!! Storasyster hade playdate här hemma istället med en urgullig tjej som var väldigt väluppfostrad. Slutade med att jag lekte lite med dem när det va utklädningsdags! 

Ikväll gick jag o Lisa en prommis längs vattnet och upp till en utsiktsplats där man fick en hur fin vy som helst över NYC by night! Amazing! Imorgon är det fredag, och jag äääälskar fredagskänslan! Dessutom slutar vi kl 15 imorgon, så värsta lyxen!


Bild från i Söndags när jag, Sandra o Lisa gick ut för att upptäcka att det var Art and Music festival i hela Hoboken!




Arbetsdag 2, check!

Sådär jaaa! Då har man överlevt två hela och långa arbetsdagar! :)

Dagarna ser för det mesta likadana ut, men jag känner att jag kommer närmare flickorna allt mer. De kallar mig fortfarande för det mesta "Aalina", men lyckades få dem att ändra sig några gånger iaf. Stolt :)

För en morgontrött människa som jag börjar vi väldigt tidigt, 6.30/7.00 och jag skulle ljuga om jag sa att jag var uppe i tid till de första arbetsdagarna, aj aj! Men när man väl kommit ner till flickorna rullar det på bra. Väckning, frukost, borsta tänderna osv.. Först lämnar vi av den äldsta flickan för att sedan lämna minstingen ca en halvtimme senare, vilket brukar resultera i lite "swing-time" i parken. Innan vi hämtar henne igen har jag och Lisa faktiskt tagit en powerwalk BÅDA dagarna och jag har gjort mina knäövningar! Duktiga tjejer. Eftersom här är så fint väder (jag har haft på mig shorts både igår och idag) så har vi hängt mest i parken på eftermiddagarna. Idag hade dock den äldsta hiphopclass efter skolan, så vi var ensamma med minstingen i en finfin park med en fin utsikt över NYC! :) Den utsikten får jag även njuta av på vår powerwalkrunda, how lovely!! :) 

Nu har jag plockat undan lite på mitt rum, känner att jag måste besöka IKEA snart för att inhandla lite småprylar. Jag vill ju att det ska kännas hemtrevligt :)

Känner dock att en förkyldning kommer krypande så jag o Lisa ska bara ta det lugnt och kolla på en film tror jag!

Lunchen igår, blev överlycklig över Kalles Randiga


Nailpolish time!!


Fin park med fin utsikt


Puss & Kram

Lisas bday!

Första helgen i NY har varit kalaskul än så länge!
Igår var det Lisa's födelsedag som börjades med shoppingtur i City, framförallt i Soho, tillsammans med några tjejer :) På kvällen var det dags för att överraska Lisa så vi åkte limosin till en italiensk restaurang och käkade god mat där tillsammans med ännu fler aupairer och vänner. Efter middagen serverades det kladdkaka o cheesecake i en lägenhet med sjuuuk utsikt! Därefter försökte jag och Sandra ta oss hem och det gick... kommentarer överflödiga. Men hem kom vi, tacka gud för maps i mobilen :D
Idag vet jag inte riktigt vad som väntar, tror det blir en väldigt lugn dag med Lisa och Sandra. Senare ikväll är det kalas för Lisa tillsammans med hostfamiljen så det blir väl massa cupcakes och sånt kan jag tänka mig! Jag har lovat mig själv att börja ett någorlunda nyttigt liv imorgon :)

Lisa, Patrik o Peter


Jag o Madde


Lisa, Lina o Madde


Malin och Sandra

Puss & Kram

Första veckan i USA

Nu så mina vänner, det är dags för uppdatering.
Resan till USA har gått bra, som tur va var jag inte HELT själv på planet tackar gud för det! Denna första veckan har vi varit på training school och "lärt oss" om childcare. Jag har verkligen fått känna på skollivet i staterna, bo i äckliga dorms, gå på toa i sådana bås (vilket gör att ALLA hör vad du gör på toa),duscha tillsammans med andra i lite halvt illaluktande duschar och ätit typisk amerikans skolmat. Men jag ska inte klaga, för jag träffade några riktigt goa tjejer där också! :)
Det var riktigt långa dagar.. från 8.15-6.30 typ. Men vi hade ju inte så mycket annat för oss, men ändå, seg i huvudet va resultatet. Inte nog med de långa dagarna så blev jag ju helt snurrig i huvudet, jag menar sen när har jag gått upp så fort klockan ringt på morgonen?! Den här jetlagen gjorde mig konstant trött tycker jag, men det börjar ordna upp sig tycker jag ändå :)
Höjdpunkten var såklart touren till New York City! Jag är kär. Helt klart den mest fantastiska stad jag varit i! Vi åkte ut till Staten Island för att få bra bilder på New York's skyline och Frihetsgudinnan och sen åkte en guidad tur med buss runt hela staden. Till slut blev vi avsläppta vid Rockerfeller Center och fick gå till The Top of the Rock, vilket menas med taket på Rockerfeller Center och se ut över hela NY, AWESOME!! :) Man blev typ helt stum och jag ville inte gå ner igen, staden är så maffig! Tyvärr va det lite dimmigt, men man såg iaf det viktigaste ;)
Sen vandrade vi gatorna upp och ner på eget bevåg, Times Square, Empire State Buildning, Victoria's secret, Forever 21 osv. LOVED IT!
Igår anlände jag till min familj, strax utanför NY, jag kan till och med se staden från verandan! Helt sjukt!! Jag har inte riktigt fattat att jag ska bo här i ett år ännu.. undrar när jag får den uppenbarelsen liksom.
Igår kväll var vi några tjejer som gick på bio tillsammans, abduction hette den, helt klart sevärd! Lisa, den jättesnälla aupairen som bor här med mig i en vecka till för att lära mig allt hon kan presenterade mig för sina vänner och idag ska vi shoppa minsann!! :) Det behövs, tog inte med mig så mycket kläder.. hihi :) Dessutom fyller Lisa år idag, så vi ska också fira henne ikväll! Tyvärr är jag för liten för att gå ut här, man måste vara 21. Men jag överlever det tror jag :)
Imorgon ska vi ha ett födelsedagskalas här hemma för Lisa, och på måndag börjar allvaret. Håll tummarna och hoppas att jag klarar det någolunda bra iaf :)
Puss & Kram

Talamod..

Ja, jag vet. INGEN uppdatering sedan jag anlant i USA.. Men jag lovar att gora det imorgon nar jag anlant till familjen, da kommer alla fina bilder fran NYC touren idag! :)

Sa ha talamod mina vanner, och puss pa er!


Mitt livs äventyr..

Det är ganska sjukt om man tänker efter. Imorgon kl 09.05 flyger jag mot ett nytt land, en ny värld, ett nytt äventyr. Imorgon börjar mitt 13 månader långa äventyr i USA. Det har inte sjunkit in ännu, men gör det snart hoppas jag!
Jag ska jobba som Au-pair i en familj som ca 10 min från NY. Där ska jag ta hand om två söta små flickor som är 5 år och 2,5år. Och jag ber till Gud att familjen är bra! Men jag tror det, de har haft en svensk Au-pair som trivts bra där, så varför skulle inte jag liksom!?
Nu så är iaf väskan packad och jag tror jag har allting under kontroll. Det känns som jag är redo, redo att ta mig an den stora världen. Det kommer bli awesome!! :)
Jag hade ju lovat att skriva några rader här i min gamla goa blogg, så tänkte hålla mitt ord ett tag iaf! :)
Puss på er, jag kommer sakna alla härliga människor här hemma!

RSS 2.0