Great Falls park






Chicago!

Helgen i Chicago var kalasfin måste jag säga! 

Första dagen innehöll en massa sevärdheter. Shopping i Water Tower Place, Millenium Park med "bönan" och Sears Tower med Skydeck! :) Kvällen bjöd på middag på Hard Rock Café och mys på rummet med boxvin i muggar innan vi gick ut. Snackade med en kille som ville röka på samt blev polare med en vakt, så inget avancerat med andra ord. Haha :)

Söndagen gick i ett lite lugnare tempo kan man säga. Vi traskade ut till Navy Pier, som jag förövrigt tror kommer va awesome på sommaren och avslutade resan med lunch på Rainforest Café som ser ut som en regnskog och rätt som det var så blev det åskoväder och gorillor började röra på sig. Spexat tycker jag! :) Sedan väntade en låååång väntan på flygplatsen, men hem kom jag ju! 

På det hela taget är jag väldigt njöd! Chicago är en riktigt fin stad som är typ som en blandning mellan Washington DC och New York :)







Puss & Kram

Frukost nummer 3

Mumsar just nu på frukost nummer 3. Har inte sett något av Chicago än, men det känns som det här kommer bli en kalasbra helg! :)


Chicago!

Next stop Chicago! :D


Downtown

Mina nya skor har verkligen rastats de här två dagarna! Idag var vi uppe i god tid för att traska rundor i Downtown och se vita huset, world war 2 memorial och monumenten. Så nu kan jag checka av det på listan. Ellen påstod att jag sett det som är värt att se av Washington DC nu så jag är nöjd! :)

Det där med bilder ger jag upp just nu, funkar inte att lägga upp för tillfället. Ni får vänta helt enkelt :)

Puss & kram


Hälsa till satan vi hörs...

Detta står på ett av fönstren hos Ellens värdfamilj, blev full av skratt när jag såg det. Blev ett litet "ahaaa-moment" när Ellen berättade att det skulle stå Santa! Haha, så fel det kan bli!


The Great falls

Efter en solig och varm förmiddag på ett zoo med Ellens yngsta värdbarn och kompis, lunchmyste vi vid the great falls :)

Ellen bakade scones och sedan tog vi oss dit och traskade runt lite innan vi satte oss ner vid utsiktsplatsen för att njuta av Ellens scones (och utsikten, såklart!). Otroligt fint alltså!

Vädret är verkligen på sin bästa sida så det blir väl att tillbringa eftermiddagen utomhus med Ellens alla barn ;) vem kan dissa 18 grader och sol den 23 feb liksom?! :)

Fler bilder kommer...

Puss & kram


Nordströms rack

Det tog inte lång tid förrän jag slutade med en kasse i handen... Men detta va ett köp jag hade planerat (typ). Äntligen har jag ett par bra och snygga Nikeskor! :) fyndpris dessutom!!

Ut med det gamla, in med det nya!

Puss & kram


Washington DC

Har satt mig till rätta i bussen som ska ta mig till Washington DC och Ellen :) Det är tidigt, men sätena är sköna så en tupplur eller två kan det nog bli...

Puss & kram


Fall, brand och svensk fika

Lite sådär öm i kroppen idag, och det är inte för att jag varit duktig och tränat. Ånej, utan det är från ett av mina klassiska fall. Denna gång i trappan. Hela vägen ner. Dunk, dunk, dunk och sträckt nacke fick jag. Jag förstår att tjejerna fick sig ett gott skratt! :)

Helgen har förövrigt varit kalas! :) igår lämnade jag en sovande Malin och gick på au pair möte. Åt gigantiska pannkakor till brunch, men det var väl det. Sedan hem och så gick vi runt i hoboken i det fina (och ganska varma) vädret, köpte mat och mötte upp Lisa. Vi hade tacomys med massor av skratt och snack! Mindre trevligt var då Malin upptäckte att det brann på andra sidan gatan. Panik utbröt när vi skulle se om det verkligen brann (det va då jag trilla i trappan) och sedan sprang ut och fick se hur lägenheterna stod i brand! Usch och fy, totalt förstört hus och lukt av rök möttes vi av i morse.

Idag traskade samma gäng glada tjejer i central park (efter att insett att national museum på en holiday kanske inte är så lyckat) och hamnade tillslut i svenska kyrkan där vi tillbringade eftermiddagen med svensk fika (semlor o kanelbullar!!!).

Puss & kram!


Lycklig tjej

Mitt första paket kom igår. Jag blev så jag glad att jag börja böla som en liten flicka! Hemmakvällgodis, tidning, armband och hjärtan, TACK fina mammi o sisso! :D

Igår var en mycket trevlig kväll med pasta, vin, cheesecake och trevligt sällskap. Man tackar för sådana fredagskvällar alltså :)

Inte många knop idag, dubbelpass på gymmet, städning och nu Skype med melodifestivalen! Kaaanske utgång ikväll, får se.. Mitt möte blev nämligen flyttat till imorgon.

Puss & kram


Kanelbullar!

Sitter med en gosig filt, kollar gossip girl och njuter av lukten av nybakat medan lillan sover :)

Idag har vi haft bakstuga här! Kanelbullar (med strössel, strösocker finns ej här) och cheesecake. Tro det eller ej, men jag lyckades. I alla fall med kanelbullarna, får se hur resultatet på cheesecaken blev ikväll.

Ikväll är det lugna planer på g, träning, middag på vapiano med Sara och efterrätt hos mig (förhoppningsvis cheesecake då). Imorgon kl 10 har jag au pair möte... Jippie?! Äh, ska inte klaga har ju en hel veckas ledighet som väntar!

Trevlig helg,
Puss & kram


Försening, personlighetstest och flygbokningar!

Hallå ja!

Sitter och har precis smällt massa pengar på flygbiljetter. Nästa helg bär det av till Chicago minsann! Min snälla värdepappa hjälpte mig både att signa upp för att kunna få flygpoäng och att hitta den billigaste resan :) wiho, blev väldigt taggad helt plötsligt!

Igår tänkte jag vara duktig och lämna stan i tid, typ 10.30! Shi fick jag för pathen sades vara 20 min sen, men i själva verket tog det mycket längre tid! Jag var hemma runt 12 och hade då under tiden jag väntat hunnit läsa lite, pratat med en kille som ville veta allt om mig typ (musiksmak, intresse osv osv), kommit fram till att båda gillade himym och fått förklarat för mig att hur jag var i ett förhållande enligt hans så kallade "personlighetstest". Givande ändå, men jag hade hellre varit hemma i sängen!

Idag står det simning på schemat och båda töserna ska plumsa i vattnet idag! Pappan är också hemma så han följer nog också med, familjeutflykt HEJ!

Puss & kram


Valentine's day!

Så va dagen här. Dagen fylld med kärlek som både älskas och hatas av många! Här går var och varannan människa med stora blombuketter eller röda presentpåsar i händerna. Skyltfönstren har sedan länge (om jag tänker efter så va det nog sedan efter nyår..) varit dekorerade med hjärtan och kärleksfulla texter. Hursomhelst känns det som om alla hjärtans dag är liiite större här än i landet lagom, även om Sverige firar på rättså bra också :)

Jag vet inte riktigt om dagen kommer se direkt annorlunda ut idag. Men jag vet att ikväll är det någon form av valentine's tradition här i huset. Barnen ska på skattjakt och jag har fått order om att inte leka med barnen uppe på loftet. Antar att det vankas presenter, lite som om när jag letade efter påskägg varje påsk innan :) Själv kommer jag ihåg min största alla hjärtans dag present, det va en stereo. Frågar ni mig så va det  nog mest ett sammanträffande att jag fick den just den 14 feb, men ändå :) Annars har jag inte firat hjärtedagen med presenter och så direkt, inte förväntat mig att få något heller. En dag fylld med kärlek helt enkelt. Som vilken tisdag som helst... ;)

Någon romantisk middag blir det då inte för min del ikväll iaf, kanske ska möta upp Sandra i stan på en fika. Mer romantiskt än så blir det inte!

Passar på att skicka hem lite kärlek till er där hemma! Saknar er! <3







Fick present av lillan igår, det ska stå Lina...

Puss & Kram

The Grammys

För att det är såhär söndagar ska vara! Mys till 100% och the Grammys :) och ja, Ellen förstås!


Det går bra nu

Sitter så här en söndagsmorgon på tåget till Pennstation efter en förträfflig helg, som för övrigt inte är slut ännu!! :)

Fredagen började lite i frustrationens tecken då jag fick reda på morgonen att istället för att vara ledig i princip hela dagen så va det jobb 7-5 som gällde. Bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen helt enkelt. Gjorde parkerna osäkra hela förmiddagen så det gick rätt smärtfritt ändå! Ett besök på gymmet och sen firade jag helg i brooklyn med hamburgare och bio. Jag, Sandra och Sara såg the Vow som för övrigt fick mig att böla en del (läs:massor). Enough said!

Lördag med brunch, tatuering (inte jag, Sandra), häng på long Island, David & busters (spelhall/sportsbar typ) och massa skratt. Tillbringade natten i amandas rum som är egentligen är på tok för litet för fyra sovande tjejer. Men allt går med lite vilja och vaselin!! ;) Jodå så att, jag är nöjd. Mår riktigt bra faktiskt :)

Ska möta upp Ellen nu som ska stanna här tills imorgon. Får se vad hon vill göra under dagen, ikväll blir det iaf matlagning och the grammys hos mig :)

Hoppas ni haft en bra helg! :)

Puss & kram


Andas ut.

Äntligen kan jag andas ut lite när det gäller vecka 8. Jag fick reda på för några veckor sedan att jag skulle vara ledig hela vecka 8, vilket är väääldigt skönt, men samtidigt fick jag panik! Vad skulle jag hitta på?! Efter några försök att locka hit några och tränga mig på hos andra au pairer har jag äntligen fått napp! Ellen sa att jag var välkommen till Washington DC på onsdagen och stanna till söndag. Glad blev jag! Kanske blir någon form av roadtripp på helgen och det tackar jag inte nej till heller! :)

På tal om andas ut så mötte jag upp Jasmin på Starbucks igår. Det behövdes verkligen! Middagen här hemma va CRAZY och jag tänkte bara "ge mig min mat så jag kan gå!!". Haha, låter desperat jag vet, men ibland får man bara nog! Annars rullar allting på tycker jag! Idag är det playdate på schemat och jag ska få lite av min egen tvätt gjord (hemskt vad jag babblar på om tvätt här på bloggen..)

JUST DET! Nu blir det mycket Ellen i ett inlägg, för hon kanske kommer och hälsar på på söndag till måndag. Spontant och så, fint det!


Nåja, inte riktigt så här varmt kommer det bli när vi ses igen..

Puss & Kram

Ticklemonster

Spenderade mestadelen av eftermiddagen utomhus igår. Jag var det traditonella ticklemonstret och vi busade runt i parken. Väl hemma var det lugnare aktiviteter som pyssel och beauty salon, resultatet ser ni på bilden nedan :) Sådana dagar tackar vi för. 



"Good Swing Green Park" 



Idag är det NY Giants parad på Lower Manhattan. Där är just nu 1 miljon (!!) fans som firar och hyllar de nyblivna Super Bowl mästarna. Suger lite att den är nu, kl 11 på förmiddagen, men det är ju bekvämare att se den via TVn :)



Ps. Eli Manning (Quaterback för Giants) bor i Hoboken fick jag precis reda på, cooooolt :) Ds.

Puss & Kram

The Help

Har precis läst ut boken The Help, som förövrigt är en utomordentligt kalasbra bok som alla borde läsa. "Har du inte läst den, så läs den. Och helst imorgon". Är väldigt belägen med att hålla med kära Filippa Bark där!

Nej, nu ska jag väcka Lillan och ta oss ut i vårvädret. Hihi, jaa, det är vårväder idag också. Det är nu ni ska bli avundsjuka. 

Smäller upp en bild från igår också :


Låtsas som om det är Giants-loggan vi håller i, hehe :)

Puss & Kram

Cheers to the freakin' weekend

Howdi folks!

Sitter på mitt rum och lyssnar till jublet. Känns som studenten utspelar sig utanför. Sjukt vad super bowl är stort här! Men vi tar det från början..

Otroligt fin helg måste jag säga, det är ju så här det ska vara. Lycklig tjej, hög på livet liksom :) fredag med utgång i NYC, resturang med god mat (maten är ju en viktig del i mitt liv liksom), förfest, utgång och efterfest. Fullt ös och trötta tjejer som inte kom i säng förrän 6 på morgonen. 2 timmar sömn och sedan Skypedate, förvånansvärt pigg spenderade jag 3 timmar framför Skype :) en eftermiddag i soho med shopping och en kväll som slutade med en sovande lina i soffa i brooklyn!

Idag var det då äntligen dags för super bowl. NY giants mot patriots, behöver jag säga att NYC va laddat?! Jag såg matchen här hemma med Sandra och min värdfamilj, chili, ribs och footballcupcakes! Jag blev till slut väldigt involverad, ett riktigt giants-fan och sjuuuuukt glad när giants stod som segrare (därav det galna jublet utanför). Finns bara två ord att säga:
GO GIANTS!! :D

Hoppas ni haft en fin helg, imorgon börjar kneget igen! Nu, läslampa och bok.

Puss & kram


Broadwayshow!!

Så igår var det äntligen dags, jag skulle göra debut på Broadway! Dock inte medverka i showen, utan titta :)

Vi såg Mary Poppins, som är en av bästsäljarna på bway. Jag hade mina förväntningar, men herregud! Detta var över mina förväntningar kan jag lova. Vi hade riktigt bra plaster också och att de va riktigt billiga med gör ju inte saken värre! Vi satt ca 5 rader från scenen.

Hela showen var helt fantastisk, alla medverkande var helt sjukt duktiga, kulisserna var sådana man hissar upp och ner ni vet. Såg ut som riktiga rum och tak och allt var det var! Mary Poppins till och med flög över publiken ;) det är så svårt att beskriva hur bra det faktiskt var, man måste helt enkelt uppleva det! Jag är så glad att jag äntligen fick göra det :) om jag får bestämma så var detta inte den enda broadway showen jag kommer se.

Puss & kram


Onsdagsmys!

Efter lite traditionellt Starbucks-häng med jasmin kryper jag ner i en nybäddad säng. Ja, jag kallar det onsdagsmys helt enkelt!

Förövrigt har vårvärmen varit här idag också, passade på att njuta lite av det genom att dra upp lillan på verandan och ha picknick där :)

Puss & kram


Vårväder!

Jovisst, här har vårvädret varit på besök minsann. Sol och 13 grader, jotackar ja! :) Dock har jag inga förväntningar på att solen kommit för att stanna, för det hade ju varit för bra för att vara sant! 

Annars då? Vaknade mitt i natten igår av att min värdpappa satt i rummet bredvid och hade kinesiskalektion (!?) för övrigt har dagen rullat på som vanligt. Stoltserat med svenska tröjan på gymmet, börjat springa ordentligt på löpbandet (utan någon känning alls i knät!!!!), tvättat, plockat undan och myst utomhus med nya brillor på! 

Ska köra sista rundan med tvätt imorgon va det tänkt. Nej men usch vad tråkigt för er att läsa. Haha, och? tänker säkert ni. Vilken hemmafixare man har blivit! Så länge det inte tar överhand är det väl en bra sak hoppas jag. Det tycker nog mamma iaf! ;) Ursäkta sidospåret.

Ligger nu i full mundering i form av min VS pyjamas, har precis kollat Glee och ska nog se ett avsnitt (eller två..) av Gossip Girl.

Puss & Kram

RSS 2.0