2011 - ett händelserikt år!

2011 är snart över. Speciellt för er, jag är ju 6 timmar senare här ;)

Det har varit ett fantastiskt år. Underbart skulle jag ville säga. Visst, det har gått upp och ner, men när gör det inte det liksom?!

Två härligt galna resor har jag åkt på. Sälen v. 3 med härliga göingefolk och studentresan i maj! Legendary!

Jag har gått min sista termin i gymnasiet vilket betydde massa roligheter! Studentresa, fest, skattjakt, karneval, bal, studentdagen, you name it! I loved it all! Under denna tiden märkte jag också hur viktigt det är med riktiga vänner, vilket jag är evigt tacksam för att jag har. För allt blev roligt så länge man var tillsammans! :)

2011 innebar också en härlig sommar och en perfekt midsommar! Hela sommaren va, om ni frågar mig, AWESOME!

Det har hänt något mer detta året..
Jag flyttade till USA och NYC minsann. Ett stort beslut, men jag ångrar det inte en sekund! Visst har det gått upp och ner, det är ju en stor skillnad på livet här, men jag har träffat nya fantastiska människor som gjort det allting mycket lättare. Jag kan inte fatta att jag lever här, i fantastiska New York, och ibland slår det mig att jag är lyckligt lottad. Jag har blivit mycket mer självständig, för jag bor ju i princip själv nu. Det har slått mig också hur mycket jag älskar Sverige och vilka fina vänner jag har där hemma som inte glömmer mig.

En mycket kort sammanfattning på året 2011 som avslutas perfekt, med min familj!

Gott nytt år på er där hemma! Va rädda om varandra, och hoppas 2012 blir minst lika bra som mitt 2011 :)











New York - äventyret har bara börjat!


Puss & Kram



Härlig vecka!

Hello!
Ni får ursäkta min dåliga uppdatering. Men just nu försöker jag njuta av varje minut med mamma och Ida och vara riktig turist! Vi har shoppat, kollat bio, strosat runt i Central Park, Soho, Downtown, shoppat, ätit, shoppat, gått, varit på Skyride i Empire, checkat in Rockefeller Center, gått över Brooklyn Bridge osv osv osv.
Med andra ord, vi njuter!! :)

Imorgon är det redan nyårsafton!! Herregud vad fort året har gått! Ska försöka slänga iväg ett litet "mitt 2011" inlägg imorgon. Lovar inget men ska försöka :)

Nu ska jag låta er njuta av några vackra bilder från veckan, enjoy! (Sa jag att jag njuter? ;)


Central Park


Innan Skyriden


Rockefeller Center


Glad trio!


Brooklyn Bridge


Ture Turist va det ja!


Frozen Yoghurt


Puss & Kram

GOTT NYTT ÅR!

God Jul fina vänner!

GOD JUL DÄR HEMMA!
Nu är den största delen av julen över. Och jag har firat den i USA. Med min familj. Lycklig tjej!

I fredags jobbade jag på förmiddagen vilket betydde ett besök till Liberty Science Centre med flickorna medans mina värdföräldrar slog in julklappar. Och det va mååånga kan jag lova! Sedan följde jag med min värdpappa till flygplatsen för att hämta Mamma och Ida. Går inte att beskriva vad skönt det var att krama om dem igen! :)

Kvällen gick mest åt till att mor o syster installerade sig och lite så. Jag fick också mitt efterlängtade lösgodis och fina faster Karin överraskade mig med mitt favoritjulgodis! Avslutade kvällen med thaimat och en liten rundtur här i Hoboken. Mamma och Ida slocknade ganska tidigt, men det var väl förståeligt. Ida kämpar fortfarande mot jetlagen ;)

Julafton kom och vårt första mål var svenska kyrkan i City. Där bjöds det på jullunch med ost/skinksmörgås, julgröt, fika och Kalle Ankas jul. Det var väldigt mysigt måste jag säga! Tog oss sedan hem för att göra vårt lilla förenklade julbord. Vi dukade upp fint och njöt av den goda maten och julgodiset jag förberett. Julklappsutdelning blev det också minsann! Kvällen avslutades med Love Actually som nog kan vara en av de mysigaste filmerna jag vet. Perfekt avslutning på en fin julafton helt enkelt! :)

Idag har vi fått smaka på den amerikanska julen. Tidigt i morse kom Z inspringade och sa att tomten varit här! Så vi gick ner och joinade julklappsöppningen och julfrukosten. Massor med glada miner och paket. Till och med jag, mamma och Ida fick paket! Lite senare smög vi upp till mitt rum och kollade på film, min hostfamilj skulle nämligen iväg på julmiddag. Så idag har varit en lugn dag, mamma och jag har dock gått en runda i Hoboken, men det är väl allt ;) Imorgon väntar shopping på Newport Mall och kalas här hemma för flickornas farmor.



God fortsättning på er!

Puss & Kram

IKEA o Mr. Big

Tjooo!
Nu närmar sig julen med framsteg, känner ni det?! 
Idag började jag morgonen med en prommis o gottefrukost med te och scones för att därefter ta mig hem, duscha o möta upp Sandra för lunch på IKEA. Passade också på att handla gravad lax och något som jag TROR är typ som kaviar. Hehe, får se om jag har rätt. 

Tog också en liten snabb runda i city innan jag åkte hem, och vem möter jag inte på gatan om inte Mr. Big i SATC?! Lite fräckt ändå. Erkänn! Tror också jag såg han Lenny Kravitz eller vad han heter, fast inte heeeelt säker. Kändistät dag isf.

Kvällen har bjudit på lite städning med min värdmamma o värdbarn. Jag får ju finbesök imorgon!! Mamma o syrran min kommer ÄNTLIGEN. Herregud vad fort tiden gått!! Nu ska jag se klart gossip girl säsong 3 tänkte jag och sedan krypa ner under täcket. Imorgon väntas jobb på morgonen då mina värdföräldrar ska slå in alla presenter, och det lär ta ett tag kan jag säga, och sen ska jag följa med o hämta mina kära på eftermiddagen. Låter som en bra fredag om ni frågar mig! :)



Hoppas ni kommit in i julstämingen, snart är det dags...

Puss & Kram

Onsdag 21 dec

Ingen överansträngning idag heller skulle man väl kunna säga. Dock har jag ändå städat och tvättat så kan bocka av det på listan iaf! :) Har också varit med på "tidig julafton" via skype med släkten, ascoolt o mysigt! Som min kusin sa "Asså det känns som om Lina är med oss här i rummet!!" Så återigen, tack Skype :)

På eftermiddagen/kvällen följde jag med Z till simskolan, så nu vet jag hur jag ska ta mig dit och så. 

Ligger nu i nybäddad säng o kollar på Michael Bublés Christmas Show, kommer också på mig själv att höja ljudet när Justin Bieber sjunger sin jullåt Misteltoe. Hjälp.

Imorgon ska jag dra mig upp hur sängen i någorlunda bra tid, kanske gå en runda o sen möta upp Sandra för lunch på IKEA, måste inhandla det sista inför mitt lilla julbord på julafton ;)


Julfärger på Empire State Building

Puss & Kram

Tisdag 20 dec

Hej hopp! 

Vet inte om jag sagt det, men jag är i princip ledig hela året ut nu. Skönt! :)
Idag känner jag mig lite bättre, men det har ändå blivit en ganska ineffektiv dag. Samtidigt är det ju bra, jag behöver vila upp mig för att bli riktig kry igen. Lite drygt tycker jag, men bra tycker kroppen! 

Så idag har jag städat toan, hängt lite med alla barnen som varit här på playdate och bakat julgodis. Det blev knäck och flingor i choklad. Inget avancerat, men ack så gott. Tror dock att mina knäck blev för mjuka.. hade helt enkelt inte tålamod längre, haha, typiskt mig! 

Nu sitter jag på mitt rum och julfikar på det jag bakat. Ska köra Gossip maraton tänkte jag, ska se hur länge jag orkar vara uppe eftersom jag gärna vill Skypea med Sara i Aussie. Vet inte alls tidskillnaden mellan oss, så ska checka det först kanske. Hehe! 



Puss & Kram




Ryggläge..

Ligger klubbad av denna förbannade förkylning. Blir Gossip Girl ett bra tag framåt gissar jag. 



Det finns så mycket annat jag borde göra.

Pusss & Kram

Sista helgen innan jul...

... har helt rätt och riktigt gått i julens tecken!

Julbaket hos Sandra i fredags gick ju riktigt bra må jag säga. Lussekatter, knäck, glögg o pepparkakshus förgyllde vår kväll. Lördagen var en lugn dag med rundvandring i Brooklyn, en väldigt onödig tur till en "nordisk julmarknad" jag hittat som bara bestod av en liten affär med saker främst från Norge (enooorm besvikelse) och bio på kvällen med Sara. Vi såg New Year's Eve, en bra film som man bara måste se helt enkelt. Ömsöm skratt, ömsöm tårar. 

Idag fyllde min underbara Mamma år! Som sån otroligt godhjärtad dotter jag är stannade jag uppe till 3 på natten för att va med och sjunga för henne på morgonen med syrran :) Gick sedan upp vid nio för att kunna skypea med släkten som var ditbjudna på kalas! Mycket spexat måste jag säga, saknar ju släkten med! :) Min söta gammelmormor var väldigt fascinerad över detta fenomen som vi kallar Skype och hon kommer nog säkerligen be mamma att göra om det igen och igen. 

Förutom att "fira" mammsen min idag har jag varit o simmat med Z, Sandra o hennes värdbarn. Det va ju skoj trots allt, jag som älskar vatten :D Nu ikväll åkte jag in till stan för att träffa min kompis Conny, vi traskade runt i stan, besökte den stora julgranen vid Rockefeller Center, letade efter Starbucks och krängde pizza. En lyckad söndagskväll helt enkelt! 

Nu sitter jag i mitt numera väldigt julfina rum (har gått o blivit med julgran) och smaskar på Sandras kvarglömda Pringles. Ska ta o titta på julkalendern och något avsnitt av gossip girl tror jag, jag är ju trots allt ledig imorgon verkar det som! Ska ta mig en välförtjänt sovmorgon.






Puss & Kram


Redo!

Sådär ja! :) Då var jag redo för lite julmys hos Sandra. Har inte jobbat så länge idag, så har hunnit med en runda till target och lite så. Gick dit, så lite motion har jag fått trots denna seeega förkylning! Lyssnar på julmusik och har målat naglarna röda dagen till ära, känner riktigt julstämningen alltså! Nu ska jag bara packa ner allt jag ska ha med mig. Ciao!




Puss & kram

Julen kryper närmare!

Hallå i stugorna!

Sitter just nu och myser med flickorna i soffan. Verkar bli en sen kväll ikväll. Men inte längre än till nio, för då vankas det au pair möte! :)

Igår var jag själv med lillan eftersom z skulle på simskola med mamman. Vi mös runt, bakade o kollade på cinderella.

Idag följde jag med på z's julkonsert. Som en skolavslutning kan man säga :) lite julkänsla får man ju.. Dessutom började inte jag "förrän" 8 i morse, så kl 7 när klockan ringde satte jag på svtplay o kollade julkalendern. Just like old times!

Imorgon jobbar jag bara morgon, lovely! :)


13 dec, Lucia.

Hej!

Känns som vanlig tisdag idag även fast det är lucia, antar att ni märker av det mer hemma i Sverige! ;)

Mötte upp Sandra istan idag på min lediga tid, vi mös rundor med varm dricka för våra ömma halsar och letade efter vinterjacka till Sandra. Sistnämnda gick väl sådär..
Sen väntades vanligt jobb, hip hop, bibblan, läxor, duscha osv osv. Har känt mig allmänt kass idag, men kvällen avslutades iaf på ett bra sätt. Mötte upp två kompisar för middag på en mexikansk resturang vilket var mycket trevligt! :)

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på luciafirandet på svtplay så jag iaf får lite lucia denna tisdag den 13 december. 


Familjens fina julgran!

Förresten, fick ett spontant samtal av Ståhl idag! Blir så glad!! Nu har hon körkort och allt den lilla skiten :) Viber är en sjukt bra app! Tack viber för dina gratis sms o samtal. Tack!

Pusss & Kram

Lussekatter

Jag klarade det! Lussebullsbaket igår gick att äta, tackar för det! (Och tack mamma för hjälpen via skype).

Puss & Kram

Sankta luciaaaaaaa

Nu känner jag ändå att lite julkänsla har jag allt fått! Igår såg jag och Sandra svenska kyrkans lucia tåg. Väldigt fint och mysigt, man blir så där.. lugn eller vad man ska säga. Det känns liksom bra.

Vi fick också lite julshopping gjort under dagen, och jag tror jag nästan är klar med den nu, Skönt! För det är ingen trevlig och harmonisk upplevelse att julhandla i NYC ska jag tala om. Speciellt inte på toy's r us, herregud säger jag bara! Men, överlevde gjorde vi så varför klaga ;)

Idag ska vi se till att få gjort lite julbak, min hostmamma har köpt hem lite grejer jag behöver så vi får väl se hur väl jag lyckas. Håll tummarna! :) Det är ju trots allt tredje advent (!!!!), så får väl festa till det med julfika ikväll. Förhoppningsvis vårt egna julbak.






Puss & Kram

Lördag den 10 dec

Hej! :)

Hoppas allt är bra med er! Här på andra sidan Atlanten rullar det på kan man säga :) jobbade länge på torsdagen, men tiden gick snabbt för det va playdate på schemat. Avslutade kvällen med att kolla på en liten show här i Hoboken, trötta tjejer resulterade i att vi inte såg själva höjdpunkten när de skulle tända granen. Men men.

Igår var en sådan lagom soft dag, min hostmamma kom hem tidigt för hon mådde inte så bra, sen kom pappan hem från Kina. Halvdag för z så gjorde lite välkommen hem presenter till pappan efter skolan och sen följde jag med hela familjen för att välja gran! Mys. Blev en mysig kväll hos Sandra sen, och nu börjar jag dagen som jag slutade den igår. High school musical 3 med sandras värdbarn :)

Puss & kram


Öhhh..

Jaa, det är väl tur att det inte är så många som ser mig om dagarna.. Förkylningen tar inte fram min vackra sida om man säger så. Var en väldigt hängig dag igår också, skrev en lista på saker jag behöver till julbak, kollade julkalendern, biblioteket med flickorna, kollade på pippi på rymmen (sjuuukt konstigt med dubbad engelska) och jobbade länge. Däckade i sängen och försov mig. Greeeeeeat. Skulle börja 6.00 á la fantasi stil, vaknade 6.18 av mammans bök o stök här uppe. Greeeeeeeeat. igen. 

Idag mår jag iaf lite bättre. Så blir kanske en promenad på min lediga tid. Hoppas :) Förövrigt sägs det att det ska snöa i morgon, HALLELUJA! Jag behöver julstämning NU! :D

Läste förövrigt att älskade Fantasi fått bra betyg av tidningen CIty i Kristianstad. Stolt blir man! Det är väl nu när man inte är där o hänger längre som det börjar gå bra ;)



Lite av fantasi-gänget! Saknar er allt!

Puss & Kram

Födelsedagsmiddag nästa!

Efter en hel dag i myskläder (jaa, man får ha det när man är förkyld) har jag försökt fixat till mig lite. Alldeles snart väntas det födelsedagsmiddag på Max Brenner för Ellan nämligen! Gratulerar! :)


Puss & Kram

2:a advent

Hej alla fina!

Just nu sitter jag och myser med glögg o pepparkakor! Lite adventsfika måste man ju ha såhär den andra advent :) Dessutom är jag heeelt slut så att mysa resten av kvällen passar mig utmärkt!

Igår började jag dagen med ett träningspass på gymmet som visade sig vara värsta dansklassen. Hej o hå säger jag. Det va nog ingen vacker syn direkt. Men svett blev jag. Blev sedan en runda på stan med Sandra o Ellan för att handla skor. Hem snabbt som bara den och göra vid sig, sen möta upp Amanda i stan igen. Sen åkte vi till Sandra där vi beställde hem kinamat o drack vin innan vi gav oss ut på äventyr. Det var en väldigt spexad kväll måste jag säga! Dans, ömma fötter, strumpor i flipflop, välta julgran, hooka upp med en helt random svensk tjej, ja ni vet, det vanliga ;)

Vaknade seg som bara den idag, lite väl seg kanske med tanke på att Amanda missade sitt första tåg hem. Men man fördriver en timme i NYC snabbt så det va inga större problem. Sedan åkte jag till IKEA och inhandlade lite julgrejer. Alltid lika skönt att känna sig lite hemma. Skulle egentligen gjort någon form av julbak idag, men jag orkar helt enkelt inte. Blir nog en film istället :)

Hoppas ni har en mysig andra advent. Jag saknar det där med frukost med familjen, tända ljus och så. 






Puss & Kram




Chillaxar

Hellå ja!

Ligger i soffan där nere o "jobbar" fortfarande. Hostmamman är ute och jag sa att hon inte behövde skynda sig eftersom jag likaväl kan chilla här nere som i mitt rum. Jag vet, sjuuukt schysst ;)

Idag har iaf varit en händelserik dag! Min söta värdmamma försov sig, så när jag kom ner kl 7 så kom hon yrvaken från L's rum o bara "noooo, she is not 7 already is she?!". Känner igen mig i det där (tydligen inte längre dock, hehe). Så, det blev en lite udda morgon, men iväg kom vi iaf. Fredagar betyder ju ingen skola för Lillan så lämnade av Z och gick hem igen o mös runt. Z hade halvdag, så hämtade henne med en sovande L i vagnen (som gick och la sig självmant en halvtimme innan vi skulle gå) kl 12.30. Därefter bar det av till Liberty Science Centre med en av Z kompisar. Riktigt fräckt! Jag gillade det iaf! :) Lyxade till det med kvällsmat på Johnny Rockets vilket resulterade i två trötta tjejer som nästan somnade i soffan efter en Barbiefilm. Helt okej fredag ändå, trots att jag jobbar lång dag. 

Imorgon hade jag tänkt gå på ett pass på förmiddagen sen åka till stan. Måste köpa finare skor, för på kvällen äre feeest! Jajamen, ni läste rätt ;) Här är det ju så att det är speciell dresscode på uteställena, så man kan bli nekad att gå in om man kommer i stövlar, därav det planerade skoinköpet imorgon! :)

Just nu suger det ganska mycket att jag inte får visa bilder på tjejerna.. Hade många fina från utflykten idag, men vad gör man. 


Fick ett spontant skypesamtal av Perre, Thilda o Emma ikväll också så slår till på en bild med Sötis Perre o Ståhlis!

Puss & Kram

Vad hände?!

Jag är ingen morgonmänniska, verkligen inte. HUR är det då möjligt att jag vaknar 6.48 av ett ryck eftersom jag inte ställt klockan? Det är ju bara att vara tacksam egentligen, men när hände detta? Sen NÄR vaknar jag av mig själv innan sju? Arbetsskada kan vi kalla det, haha! Mina "sovmorgnar" är liksom när jag lyxar till det med sömn till 8.30-9.00. Äh, jag får ju ut mycket av dagarna iaf! :D

Förövrigt är det ju 1 dec idag! Och jag saknar en chokladkalender.. "The Elves" hade varit här i morse o gett mina flickor varsin varm jacka. För tro det eller ej, idag är det KALLT. Från 18 grader till 3 grader på två dagar, jotackar ja! På med vinterjackan med andra ord, jag klagar inte jag behöver lite julkänsla! :)

Puss & Kram

Crazy week...

...så kallade min hostmum denna veckan eftersom min hostdad åkte till Kina i måndags. Crazy vet jag inte, men full fart iaf!

Trodde jag skulle lyckas sno åt mig en sovmorgon i måndags eftersom pappan skulle lämna barnen, men nejdå, han hade tydligen "ont i magen". Haha, män ibland alltså! Åkte sen till Malin, hejdå o allt sånt ni vet. 

Lillan har haft/har feber sedan tisdags så jag har jobbat hela dagarna. Liiite drygt kanske, men vad gör man inte. Slö tisdag med andra ord med massor av regn lagom tills man skulle ut o hämta o lämna o ha sig. Såklart. En annars seg dag fick en liten ljusglimt när Sandra o hennes kompis Ellinor kom och åt middag. Min hostmum hade gjort kammusslor och hade för mycket så hon tyckte jag skulle bjuda över dem. Härligt initiativ :) Slutade med kortspel och Victoria's Secret fashionshow på mitt rum, synd att klaga liksom :)

Idag har jag följt med L till dokorn i stan, vilket gick smärtfritt :) Resten av eftermiddagen ägnades åt att artprojekt, gjorde sådana loppor ni vet som hade olika färger och olika kommando man skulle utföra. Har precis kommit hem från au-pair möte, myser nu i sängen o kollar Grammis show. Väldigt snart ska jag dejta kudden på riktigt. Hann med en runda på gymet med innan mötet så lite trött i benen är jag allt! :)

Imorgon ska vi på barnkalas direkt efter skolan, får se om vi överlever. 



Puss & Kram

RSS 2.0