Malins sista helg..

En vanlig helg har det varit. Okej, inte helt vanlig. Det har varit Malins sista helg. Blä.

Ledig fredag resulterade i träning, promenad till Target o Newport mall (okeej, jag dissade inte black friday helt..), shopping o lunch med Malin. Visade att jag ju hade riktigt nära till Newport, så nu tänker jag dissa pathen (tåget) dit o använda mina ben istället! :) Mötte upp Sandra o hennes kompis på besök, Ellinor, för lite skridskoåkning i Bryant Park. Väldigt fint, javisst, men liiite överskattat kan jag tycka. Kul hade vi dock! Robotdans, flörtande rinkvakter och sympatifall. Låter intressant right? ;) 

Lördag med äkta Amerikans frukost på ett diner med Malin, strosa runt i City, upptäcka Chinatown och Little Italy. Dessutom lyckades jag lura i Malin att jag skulle jobba. Vi behövde nämligen lura hem henne så vi kunde fixa lite här hos mig, jag o Sandra överraskade henne med ostbricka med vin o Thaimat at my place liksom :) Vilken lyckad kväll det blev säger jag bara! Vi skulle spela sällskapspel och allt, men det hanns inte med för vi bara traggade o traggade o traggade.. Precis så som det ska va :)

Vaknade med all rätt lite sleden idag, men lyckades ta mig till gymmet, städa, skypea och träffa Chris o Silvia i stan så jag är ändå ganska nöjd med dagen. Nu ska jag nog krypa upp i sängen o kolla gossip girl. Imorgon ska jag säga hejdå till Malin. Usch. Kul för henne, tråkigt för oss som är kvar. 


Skridsko i Bryant Park


Chinatown, ascoolt!


Så lyckat det blev!


Puss & Kram

Jag är tacksam för...

... min fina familj som alltid finns där och som tar sitt pick o pack för att hälsa på mig till jul.

... mina underbara vänner som hör av sig och får mig att inte känna mig bortglömd och som lovar att finnas där när jag kommer hem.

... denna fantastiska upplevelsen på andra sidan Atlanten och mina nya helt awesome vänner jag fått här.

... den moderna teknologin som gör det möjligt att kontakta alla där hemma, speciellt när det är jobbigt här. 


Jag är tacksam, väldigt tacksam.







Massa kärlek till er!


Thanksgiving!

Hej!

Nu har jag också överlevt Thanksgiving! Vi var uppe med tuppen och fick en bra plats så vi kunde se paraden. Det var kallt, lång väntan men också väldigt häftigt när det började! :) Stoooora ballonger om massor av glada människor. Det jag gillar mest med thanksgiving är att alla är så glada! Flickorna blev såklart heeelt utmattade av att vänta så länge på paraden, men de hade sin vagn o Ipad så det gick ganska smärtfritt. När väl väntan var över så varade paraden i typ 2,5 timme!! Herregud! :) Tog typ 150 bilder, men lägger bara upp några här, för de ser i princip likadana ut :)

Efter lite bök på tunnelbana och så kom vi hem och gjorde oss redo för att åka till min värdpappas syster i Pennsylvania. Där väntades en traditionell middag, väldigt god! Trevligt stämning var det också. Visade sig att vi var många nationaliteter på bjudningen. Vi åkte hem ganska tidigt eftersom flickorna va trötta. Men på det stora taget var det en lyckad Thanksgiving! Vi fick alla berätta vad vi var tacksamma för osv.

Nu ska jag dra på mig träningskläderna, svettas lite och sen möta upp Malin på target. Noterbart är kanske att jag är ledig idag och ÄNDÅ dissar black Friday. Jag satsar på shopping imorgon :)


Tidigt på morgonen, ändå mycket folk redan!


Många och stora ballonger!!


Den stora finalen, SANTA :D


Thanksgiving dinner


Puss & Kram

Dagen före thanksgiving

BRA DAG. Ja, så skulle jag nog vilja beskriva den! Började dagen med en liten Thanksgiving-konsert på Z skola, hela familjen var med. Sedan gick jag, barnen o min hostdad till donkin donuts och sedan handlade lite. Mös runt lite hemma tills vi kommer på idén om att vi gör en stooor säng på L golv med kuddar o filtar. Slutar med att jag ligger o sjunger svenska godnatt/julvisor för Z, som somnar tillslut. SÖTT! Hon är så söt mot mig nu, vill inte att jag ska gå osv. Efter ett tag somnar Lillan också, fast i Z's rum. Så där satt jag själv i soffan o mös till mamman kom ner. (Hon jobbade hemifrån) Egentligen slutade jag då, men stannade kvar o lekte med barnen/skypeade med mammi/försökte streama Milan-Barca. Leka med barnen gick bäst om man säger så :)

Ikväll skulle jag gått på mitt första Zumba-pass, men det va inställt så blev någon skivstång variant. Damn, säger jag bara! Träningsverk, hallaaaoja!
05.00 ringer klockan i morgon, Thanksgiving med den stora paraden i city står på schemat. 
Happy Thanksgiving everybody!


Nailpolish time, ser ut som om Wäpojkarna fått en ny supporter?

Puss & Kram

Lättroad


Skönt att Z är lättroad ibland alltså. Försökte sätta på mig så många strumpor som möjligt i ca 20 min igår :)

Nu har jag skickat iväg töserna med pappan, de skulle se på Disney on Ice ikväll som sagt. Sitter nu här o taggar inför gymmet, ska prova på ett Core-pass. Inte varje dag jag får chans att gå på pass så tänkte passa på! Sen ska jag gå ner o göra mat SJÄLV vilket ska bli jävligt skönt :) Dock gav min hostdad mig pengar att beställa pizza..men NEJ jag tror jag får tillräckligt av onyttig mat på thanksgiving!

Har skypeat lite från o till med mamma o Ida idag tillsammans med flickorna. Sånt gör alltid dagen lite enklare! Tänk att de kommer om en månad! CAN'T WAIT! :D (men vänta.. det betyder ju att det är jul snart..shit måste börja tag i julstöket!!)

Puss & Kram

Sjukdagar...

Då har förkylningen slagit till här, ordentligt. Båda mina flickor var/är hemma från skolan både igår och idag. Kuuul... Det svåraste är faktiskt att få dem lugna liksom. Jag som trodde att förkylningen skulle göra dem utslagna, men nejdå! Så lätt kan man ju inte ha. Tur att det är kort vecka med tanke på thanksgiving så bara jobb imorgon med :) jag måste se det positiva liksom. Jag känner höstdeppet komma krypande... Får inte hända!
Familjen ska iväg på föreställning ikväll vilket betyder att jag hinner träna ikväll, jag behöver min träning för att må bra! :)
Puss & kram!

2 månader i staterna

Så var det söndag, igen. Veckorna går så snabbt tycker jag. Igår var det två månader sedan jag satt på planet till staterna. Rent spontant känns det som om jag varit här längre, men på samma gång känns det som om tiden gått snabbt. Förvirrande? Jotack, jag vet. 

Fredagen blev iaf supermysig. Som alltid. Me love fredagar :) Fick håret klippt, lagade riktig finmiddag o mös med  glass o mina favoriter Sandra o Malin. 

Igår var det full fart hela dagen. Var tidigt på plats i stan (efter lite strul med tågen), bytte mina nya stövlar som gått sönder och mötte upp Conny o Steffi. Vi traskade runt lite i stan och gick till svenska kyrkan o deras julmarknad. Där drack jag glögg o åt julfika, de var lite skeptiska dock ;) Gick sedan mot Central Park för att hitta deras österrikiska julstånd, men hittade inget för vi hade tittat fel på öppettiderna. Så vi tog subway till Union Sq där den en annan julmarknad var, juuuulen är här typ :) När de fått sitt efterlängtaden Gluwein så åkte vi till Hoboken där vi köpte kinamat och åt vid den fina utsikten. Mysigt! Tog tåget till South Orange där de bor och tittade på en konsert som va en tribute till Beatles. Asbra ;) De va verkligen lika!! Avslutade kalaset med frozen yoghurt såklart, YUM! :)

Idag har jag mest myst runt, fixat lite här hemma o tränat :) Nu skypear jag för fullt, dock via mobilen eftersom skype på datorn inte alls vi samarbeta. Sååå typiskt mig!

Så grannt så man blir tårögd..

Julfika

Marknad Union Sq

Mat!!

Beatlemaina Now

Puss & Kram

Hemmafru 2.0

Bakade scones till mina små busfrö för någon dag sedan. Hemmafru 2.0 säger jag alltså!
Veckan har rullat på bra, hehe lätt att säga nu när det är fredag, men ändå. Jag slutar redan tre idag, så ska möta upp Malin på mallet och kanske klippa mig. Måste bara hitta något billigt ställe. Ikväll blir det mys hos mig minsann, Sandra kommer också joina. Personligen hoppas jag på ett besök till Koa-Koa (yoghurtglass) för det var alldeles för längesedan sist.. 

Imorgon ska jag upp tidigt o möta en Österrikisk kompis i City. Funderar på att besöka svenska kyrkan o den svenska julmarknaden där. Hoppas också på ett riktigt party på kvällen.

Tro det eller ej, de blev riktigt bra!
Puss & Kram

Vanlig dag

Sitter i mitt rum och käkar knäckebröd och apelsin efter ett pass på gymmet. Idag är en vanlig dag med andra ord. 

Igår vankades det barnkalas på en biograf vilket resulterade i lång promenad och sen lek i parken för mig o Lillan medan Z levde loppan på kalaset. Menmen, alltid kul med lite annorlunda planer. 




Puss & Kram


Helgen som gått

Oj, här va det inte så bra med uppdateringar ser jag.. haha.
Antar att det betyder att jag haft en fullspäckad o härlig helg? Svar ja.

Åkte som sagt till Brooklyn o hade födelsedagsmys med henne. På fredagen myste vi runt med Sandras värdbarn och Malin på Ikea, älskade Ikea. På kvällen bjöd Sandras supersöta värdfamilj med oss på restaurang för att fira födelsedagsgrisen. Resturangen hette Ginza och var en japansk resturang där de lagade maten framför en. Där satt vi i vårt stora sällskap o beskådade hur kocken snabbare än blixten tillagade vår mat. Han slängde till o med mat som vi skulle fånga med munnen. Haha! Hur som helst var det supertrevligt! 

Lördagen bestod av som major shopping må jag säga. Herregud vad det spenderades pengar, stövlar, koftor, jeans, sport-bh och strumpor. Men det va ju nödvändigt.. hihi! Nu får jag stå mitt kast och leva lite snålt den kommande veckan. Behöver spara så jag kan klippa mig, för mitt hår har aldrig sett värre ut!! På kvällen vankades filmkväll med Sandra o en gigantisk pizza. Vi såg hela tre filmer minsann! Mallrats, Despiceble me och Beastly. Det blev en sån där perfekt mysig kväll ni vet. Då man bara njuter o kränger! :)

Söndagar får mig alltid att få lite hemlängtan, för det är en sån dag man bara vill ligga hemma o kolla på film eller så. Men gör man det här så är man så ensam! Jag vill göra det hemma i Balsby med mammi o Ida. Men hursomhelst blev det en bra söndag. Jag och Sandra traskade runt på måfå i Hoboken på förmiddagen innan hon skulle börja jobba. Sedan gick jag hem och skypeade, vilket alltid får tiden att springa iväg, stack till gymmet och mötte sedan upp tre tjejer som jag raggat upp som sällskap till att se fotbollsmatchen på colleget som ligger här i Hoboken. Äntligen fick jag se lite fotboll o uppleva collegekänslan! :)

Nu har jag städat mitt rum o min toa, för det behövdes kan jag lova, käkat kvällsmat och kollar nu på Män som hatar kvinnor. Känns lite jobbigt att det är måndag imorgon, men what to do liksom?! 


Jag bakade kladdis med mint till Sandra!


Ikeahäng


Utsiktsplatsen i Hoboken


Chris, Sylvia o Ida


Puss & Kram,
saknar er


GRATTIS

...till världens bästa Rebecka som fyller 19 idag!! :D Saknar henne, men hon lever livet i Barca som ingen annan. suck ;) <3



Tro det eller ej, men SNYGG-Sandra fyller också år idag! :) Grattis till henne!
Jag är ledig imorgon så ska åka till henne ikväll o tillbringa hennes första kväll som 20åring med henne! :)
Med andra ord, bara idag med, sen låååånghelg! Me like. A LOT!

Puss & Kram

Värmebölja i november?

Jaha ja, då ska det bli runt 20 grader idag. Tyckte väl det va varmt när jag gick hem från gymmet. Men den 8 nov?! Det är ju bara att njuta! :)

Annars rullar allting på tycker jag. Skulle haft sovmorgon i måndags, men det glömde min hostmamma så fick så snällt stiga upp på morgonen o börja jobba kl 7 som vanligt. Men det går lättare nu, för vi har också ändrat klockan nu så det är ju ganska ljust på morgonen. Tack för det! :)

Min hostdad tyckte jag såg silly ut i mina solisar, mitt spontana svar var,
- Men jag är silly..

Puss & Kram



Max Brenner

Sen middag och choklad fondue på Max Brenner. YUM!


Puss & Kram

High Line och Sockerbit

Hej alla fina! Hoppas ni har det bra.

Fredag igår, min favoritdag typ för då vet man att det snart är helg. Lyxade till det ordentligt med att göra svenska pannkakor till flickorna och sedan ta med dem på picknick, väldigt ambitiöst och gott. Märkte att jag blivit riktigt bra på att göra pannkakor med, kanske för att jag kunde göra dem i lugn och ro utan massa skrikande barn denna gången.. 

Malin kom hit på eftermiddagen och vi åkte tillsammans till Brooklyn där vi lagade tacos, spelade plump och allmänt skitsnack. Like old times kändes det lite som! :)

Idag har jag o Malin vandrat rundor i fina delar av New York som vi aldrig riktigt besökt innan. Började med att vi tog oss till High Line, som är en park belägen på ett gammalt air-train spår. Hittade dessutom världens bästa diner med massor av gott, slutade med att vi köpte varsin gyrostallrik!! Väldigt efterlängtat och gott ska jag säga. Sedan bara vandrade vi rundor, köpte vår nya carving hot chocolate pepparmint och hade hur trevligt som helst. Kom till Downtown och hittade butiken Sockerbit som säljer svenskt lösgodis, kosta vad det kosta vill!! Avslutade vår lilla rundvandring med ett tappert försök att besöka ground zero, äh, vi kom ganska nära iaf. Amerikaner är väldigt bra på att göra det komplicerat att hitta till grejer och ta sig in på olika ställen om man säger så.
Nu sitter jag och myser i mitt rum och ska kolla lite gossip girl tror jag. Ikväll väntas det middag på restaurang Max Brenner, får se vad som händer innan det. Jag gillar helgen!!

Nybliven expert!

PLUMP!!


Glad tjej med efterlängtad gyrostallrik!


På High Linenen 


Sockerbit, gotta love it!


WTC

Puss & Kram






I love you..

Ännu en dag avklarad. Smärtfritt har den passerat, och imorgon är det redan torsdag! Yeey! :)

Sött citat från Lillan idag:
"Linaaaa? Can you snuggle with me?"
"Sure L."
"Linaaaa? I love you..."
"Aww, I love you to sweetie."
"Can I have some more milk?"
"Eehh, sure.."

Haha, det som började så gulligt..
Puss & Kram

Lovely

Ge mig fler sådana här dagar tack!





Puss & Kram

Happy Halloween!

Igår var det ju Halloween. Halloween är verkligen en högtid som firas här kan jag säga.
Båda töserna bar sina utklädningskläder i skolan. Z (den äldsta) var Rapunzel, vilket visade sig att vara en väldigt populär kostym. L (den yngsta) var Abbey Caddaby från Seasame Street. Super söta!

Dagen började med en liten liten parad runt skolan för Z, herregud vilka söta kostymer alla hade. Vilken fantasi!! Här sparas det inte på några pengar vill jag lova. Sedan lämnade vi av L på skolan och sen stack jag o tränade.

När vi hämtade Z så började vi med trick or treating längs gatorna. Här i Hoboken är det inte direkt som i vanliga kvarter för de flesta bor i lägenheter, så barnen gick till affärer och så längs med gatorna istället. När vi nått slutet på gatan väntade vi på paraden som skulle gå genom Hoboken. Där var musik, Elvis på ett flak och MASSOR av utklädda folk. Fast flickorna blev väldigt trötta och istället för att fortsätta med trick or treat efter paraden gick vi hem. 

Då passade jag på att åka in till stan för att möta Sandra, Isabelle och Amanda för middag på Vapiano. Vi hade hoppats på att se paraden och käka frozen yoghurt efteråt. Men inget av det blev särskillt lyckat. Poliserna hade ju för tusan spärrat av gator o allt möjligt skit så vi såg paraden på vääääldigt långt håll och sedan gav vi upp. Men nu har jag iaf upplevt Halloween i NYC också!


Trick or treat!!

Min kamera har raderat alla bilder typ!!! Tur jag sparat de flesta.. Så därför har jag inga fler bilder, får inte lägga upp några på barnen, men de va söta!! :)

Puss & Kram

RSS 2.0