Spräckt nollan

Spräckt nollan på antal köpa converse i staterna. Svarta, låga o mockaskinn. Happy!


Puss & Kram

Snökaos o halloweenfest

Snön hälsade på igår. Minst sagt. Efter en väldigt skön sovmorgon begav jag mig till Jersey City för att möta upp Malin och sedan besöka Target för att handla lite inför kvällen. Det blev en upplevelse av kyla och snöblask i mängder. Med dyngsura byxor handlade vi det vi skulle på Target, hann bli någorlunda varma igen innan det va dags att ge sig ut i kylan igen. Men hem kom vi, om än väldigt blöta. 

På kvällen fick jag finfint besök! Svampbob fyrkant, en dödsängel, en död bonde, en vampyr, en pinklady, en Angry bird o Clark (?) från Despicable me kom hit på middag. Vi krängde thaimat och pizza o drack vin. Mycket mysigt skulle jag vilja säga. Toppade det hela med enorma ostbågar och sockrade popcorn. Det blev en mycket bra kväll helt enkelt! :)

Varit en lugn söndagsmorgon idag, lämnat av Malin som sovit här, tagit en frukost med Amanda på Starbucks och sedan skypeat med mamma, farmor o farfar. Mycket trevligt! :) Har också städat lite idag, pluspoäng säger jag!

Idag skulle jag egentligen på Halloween party med familjen, men de hade tydligen ingen störm där partyt skulle vara (tänk vad lite snöblask kan göra va?!) så vi får stanna hemma. Tror att min hostmammas föräldrar kommer hit istället, så jag får väl presentera mig för dem sedan till middagen. Ska alldeles strax göra ta mig till Newport o möta upp Sandra o hennes två tjejkompisar från Sverige som är på besök istället. 




Puss & Kram

Torsdag o Fredag

Okej, jag ska inte ljuga. Det har varit en ganska crappy week. Men jag har överlevt o just nu njuter jag verkligen av stunden! Älska fredagskänslan! :)

Igår regnade det massor, vilket resulterade i ett besök till biblioteket för att underhålla flickorna lite. På kvällen var jag på mitt första au pair möte, kändes ganska onödigt då vi bara satt i en ring o berättade hur det gick för oss. Alla andra grupper hitta på massa saker tillsammans. Men inte vi tydligen. Dessutom höll det på till 10.15 pm.. Det började bli riktigt kallt igårkväll och det har inte varit bättre idag kan jag säga. OCH IMORGON SKA DET SNÖA?! Herregud, för några helger sedan var det ju sol o 29 grader. Här går det undan vill jag säga.

Idag har jag jobbat heeeeela dagen, 12 timmar. Gått en runda med Lillan, handlat, pysslat, gjort hot coco, varit i parken och bakat chokladbollar. Får inte glömma det obligatoriska bråken med den äldsta flickan om att jag hatar henne och att jag är elak osv osv. Men senare på kvällen lekte tjejerna så fint med varandra så då glömmer man hur hemska de kan vara.

Nu har jag gymmat, duschat och handlat gottis. Tänkte krypa ner under täcket o kolla lite tv serier för imorgon är det först skypedate och sedan möta upp Malin för att handla lite saker till kvällen. Det vankas nämligen Halloweenfest här då, jag längtar!! :)


Pälsa på med kläder!


Halloweenpyssel


Haha, va bara tvungen att fota min lunch idag. Kändes så amerikansk.

Swedish chocolate balls!

Jag saknar er där hemma massor, glöm inte det!

Puss & Kram

Mommy Meatloaf

Idag har det serverats Mommy Meatloaf till dinner. Speciellt - ja, gott - ja! 

Dagen har inte gått så snabbt idag, men nu är det iaf kväll vilket är skönt. Vi har dock varit på playdate idag som innehöll utklädning, kakor, spel och arts and crafts. Så det är ju trevligt när något annorlunda händer! :)

Ska snart gosa ner mig under täcket o kolla på gossip girl. Ska bara fixa o trixa klart med mobilen o mitt nya nummer. Förövrigt rekommenderar jag starkt appen Whatsapp. Den kostar typ 7 kr för iphone o är gratis för android och man skickar sms, bilder o videos helt gratis. AWESOME att kunna smsa med folk in Sweden liksom! :)



Okej.. det här såg ju inte så aptitretande ut. Men det va gott, promise!

Puss & Kram

Dagens

Helt slut efter ett pass på gymmet. Har precis duschat o ska snart hämta Lillan på skolan.

Idag står tvätt, hiphop och bad på schemat. Hej hå vad det rullar på! Ett uns av saknad av er där hemma finns såklart, alltid faktiskt. Hoppas ni har det bra! :)

Puss & Kram

"Vill ni ha en baguette?"

Igår var hur mysig som helst. Tatto, halloween custome fixat på dagen och taco med bak på kvällen. Me like helt enkelt. Älskar också att det första vi hör när vi går in i affären för att handla mat är "vill ni ha en baguette?". Min första tanke va, "Neej, men tack att du frågar..." men uppfattade ganska snabbt att det bara en svensk pappa som snackade med sin dotter. Stolt svensk som man är slutade det med att vi förklarade vad vi gjorde här och vise versa. Svenskar i Hoboken, så trevligt! :)

Har varit uppe med tuppen idag och lämnat av Sandra vid pathen, gått en runda, duschat o skypeat. God I love skype!! (När det funkar). Ska snart göra mig en snabb lunch o sakta men säkert göra vid mig för en eftermiddag/kväll på stan. Ska möta upp Amanda som kom förra veckan :)

Kladdkaka i glasform.. ja man tager vad man haver. Gott var det!


Tacos, som jag saknat det!

Puss & Kram


FOOTLOOSE!

Ska ni se en film detta året så ska ni se FOOTLOOSE! Jag, Sandra och Sara (som också är au-pair i Brooklyn) såg den på bio igår och alla vart heeelt förtjusta. Den är så bra!! Som tre ensamma flickor satt vi i biosalongen och påpekade gång på gång att "det är inte rättvist..." Kenny Wormald är så grann så man får gåshud, och han dansar.. Halleluja! Jag vet inte riktigt vad som händer när man är här i staterna, men det krävs bara ett uns av testosteron och definerade muskler för att man ska stirra liiiite extra åt pågarnas håll. Sorgligt men sant mina vänner. Hur som helst, SE FOOTLOOSE! :)

Förövrigt har jag sjuk träningsvärk sen igår, men det är ju ändå lite skönt måste jag säga. Känns att man har tagit i lite ;) Igår jobbade jag inte så länge, men hann ändå med att bjuda flickorna på svenska pannkakor vilket blev väldigt uppskattat. (Både av dem och av mig)

Idag ska jag följa med när Sandra tatuerar sig, sen vankas det taco- och bakmys at my place ikväll! :)


Uppskattat!



Puss & Kram


Fredag är en bra dag

Börjar inte förrän 11 am idag, så jag tänkte passa på att sticka till gymmet. Har tydligen en tid med en PT nu kl 8.30.. hujaa, hur ska det gå?! Det är bara att ta fram hornen och köra hårt I guess :)

Förhoppningsvis jobbar jag inte så länge idag, till typ 4.30 så efter det hade jag tänkt åka till Sandra för att följa med henne till tatueraren för hon ska nämligen tatueras imorgon!! Jag är med duktigt sugen kan jag säga.. Om vi hinner blir det nog äntligen bio ikväll. Hoppas hoppas! :)



De där armmusklerna är väl inget att skryta med precis.. haha

Före & Efter

Nu så, här kommer bilder på mitt rum.

Före mitt besök på IKEA:




Efter:




Inom en snar framtid kommer hängaren ovanför sängen också vara fylld med bilder! Ska inom CVS denna veckan och printa ut några tänkte jag! :)

Puss & Kram

Rain, rain go away come back another day

Mycket regn och vind idag. Kul liksom. Tur vi har nära till flickornas skolor! Efter att ha brottats med tvåsitsvagnen fick jag äntligen upp den och knölade in två flickor under ett regnskydd. Lyx skulle jag vilja säga det! :)

Har också invigt mitt gymkort idag, sjukt bra tajming med tanke på vädret! Dock ser inte Crosstrainern ut som hemma, det finns typ olika varianter. Hmm, får klura på det imorgon igen! 

Dagen har rullat på fint, inomhusaktiviteter i form av crafts and arts och hoppa i bouncern och avslutade med middag på restaurang minsann. Yammiiii :D


Raincoat - CHECK!


Ett bounceland har väl varenda unge. Eller?

Puss & Kram

Sweet Tuesday!

Idag har varit en bra dag. Slutade redan 1pm för att mamman tagit ledigt, sweeet! :)

Skyndade mig som bara den till Newport i NJ för att käka lunch med tjejerna innan de skulle börja jobba. Sedan fick jag lite välbehövlig shopping gjort minsann! Allt från kläder och nagellack till shampoo o balsam. CHECK! 

Väl hemma igen så besökte jag två gym för att se vad de hade att erbjuda, så ikväll ska jag nog ringa o signa upp för ett av dem. Haha, jag pallar inte vänta på att min hostpappa ska komma hem o hjälpa mig så jag tar saken i egna händer helt enkelt!


Vet inte om jag skratta eller gråta när jag går in på Macy's och upptäcker att juldekorationerna redan är uppe..


Provade på någon ny milkshake tjofräs, Madagascar mkt god! (å jaa, det va skinny milk)

Förresten så blev jag nästan helt klar med mitt fix o trix i rummet igår, nu saknas bara några foton! :D

Puss & Kram

Helgen i bilder










Puss & Kram

IKEA!

Då har jag äntligen gjort det. Besökt IKEA i Brooklyn! Man blir så stolt som svensk alltså :)
Käkade köttbullar med lingonsylt och handlade lite till rummet. Spegel, ramar, ljus o papperskorg typ.

Jag är mitt uppe i mitt pyntande nu så förhoppningsvis får ni se före o efter bilder imorgon! :)



Puss & Kram

Mys it is!

Mys hela helgen lång helt enkelt! :)

Igår va det disco-matlagning som resulterade i en sjuuuuukt god o efterlängtad Flygande Jakob! Sen blev det filmmys med Bridesmaids (igen).

Alice i Underlandet idag var inte som jag förväntade mig. Det var faktiskt ganska.. patetiskt skulle jag vilja säga. Alice var liten, kort o brunhårig, jag är osäker på om barnen ens förstod vilka alla var.. Men det var ändå mysigt med ett litet familjeevent! :)

Nu är jag hos Sandra (igen) o myser. Har precis ätit asgod glass o nu kollar vi film för vi inte hann till bion. Vi får se Footloose nästa helg helt enkelt!



Imorgon ska vi till Ikea, äntligen säger jag bara.

Puss & Kram

Thank God it's Friday!

Sitter i köket o har precis ätit lunch, Lillan napar just nu så jag har alltid lite dötid vid denna tiden på dagen. OCH HUR IRRITERANDE ÄR DET INTE DÅ ATT JAG INTE KAN SE PÅ IDOL PÅ TV4PLAY?! hehe.  Just nu kollar jag på Toy Story 3, vilket får mig att tänka på när jag såg den på bio. Shit vad jag skrattade alltså! När Buzz blir spanjor är BÄST! Haha, ni vet ju hur jag är, sjukt lättroad! :)

Förhoppningsvis kommer min hostmamma hem i ganska bra tid idag, typ 5-6 tiden så jag kan åka till Sandra där vi förhoppningsvis får lov att laga lite mat. Flygande Jakob tror jag bestämt. Ska bli skönt att komma iväg, har jobbat minst 10 timmar om dagen hela veckan.. 

Imorgon ska jag dock följa med småflickorna på ett Alice i Underlandet-äventyr här i stan, det kan ju bli spännande :)

Skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar er!
Puss & Kram

Får ingenting gjort..

Dagarna bara rinner iväg och jag får inget vettigt gjort med tanke på att jag inte slutar förrän sju, och sen ska vi äta middag på det, vilket brukar sluta med att jag är på mitt rum vid åtta. Hade behövt städa, tagit en joggingrunda/PW, men blev det gjort?! Icke! Fast ikväll hade jag en bra ursäkt, Lisas sista kväll resulterade med film o popcorn med flickorna. Imorgon ska jag iaf ta en PW/joggingtur. Det har jag lovat mig själv! :)

I övrigt rullar det på bra. Sandra besökte mig på lunchen, MYS, hade dessutom mitt mest spexade skypesamtal hittills idag! Ståhlis, Nico, Lillen o Linda på samma gång, I LIKE IT! :) 

Får inte glömma att nämna att  mitt första starbucksbesök i staterna är avklarat. Fick springa in där med Lillan när det började regna vilket slutade med en varm dricka :)


Snygg-Sandra brukar vi kalla henne..

Om jag skulle få vara på någon annan plats idag, skulle det vara i Stockholm på Red Hot konserten. Hihi! :)

Puss & Kram

Långhelg!

Jag har haft en mycket bra helg må jag säga! Det är trevligt med lite sällskap :)

I fredags efter jag hämtat Ellen i City begav vi oss hemåt för att bara traska rundor i stan och käka supergod thaimat! Kvällen slutade med en traditionell myskväll med film o massa gott snack.
Lördagen bestod mest av shopping. Vi, tillsammans med Lisa, spenderade lite pengar i Soho vilket bl.a. resulterade i ett par nya jeans för mig! :) På kvällen käkade vi middag på Vapiano (jaaa, denna helgen också) tillsammans med Sandra o Malin, GOTT. Traskade sedan några blocks för att kränga forzen yoghurt, faaaarligt gott! Sista stoppet för denna kväll blev Times Square där vi strosade runt litegranna! :)

Söndagen visade upp sin allra bästa sida, det var sjukligt varm för att vara oktober (29 grader!!) och vi mötte upp Ellens kompis Emelie och hennes kompis Julia. Vi gick till Central Park men hann med ett besök till Svenska kyrkan o åt svenska kanelbullar och saft på vägen. Resten av eftermiddagen spenderades i skuggan i CP med picknick o allmänt skitsnack! Loved it! :) På kvällen var det ett litet kalas här för Lisa, hostfamiljen bjöd på thaimat och vi hade allmänt mysigt på verandan. 

Idag besökte jag o Ellen MASSOR av kändisar. Vi var nämligen på Madame Tussadues (?) o tog massor av fräcka bilder. Lite besviken på att Ellen inte hade så bra koll, men jag lärde henne det viktigaste ;) 

Nu ikväll har jag tagit en PW och provade också att springa för första gången med knäet. OCH JAG ÖVERLEVDE! Halleluja! Can't wait till jag får mitt efterlängtande gymkort, då ska det köttas mina vänner!

På Vapiano


Frozen Yoghurt


Times Sq


Times Sq


Svenska Kyrkan


Myspys i Central Park

Harrison Ford o Jag


Bad Elvis om en autograf också!


Miss u all sötisar,
Puss & Kram

På språng!

Hej Hopp alla!

Jag och Ellen har varit på språng hela helgen, och idag är det Columbus Day vilket betyder en sista ledig dag innan Ellen åker hem! Vi har massor att göra, bloggar nog mer ikväll!



Puss & Kram

Ups and Downs..

Två dagar har jag ridin' solo nu.

Igår, hmm, ja jag överlevde. Morgonen va lite knepig eftersom pappan är hemma o det bara är han som gäller, vilket betyder att allt tar mycket längre tid.. Det resulterade i en knappt lökig Lina.  Eftermiddagen va inte helt smärtfri eftersom den äldsta tösen vägrade leka med oss, packa upp väskan, bada o lyssna på vad jag hade att säga. Trotsig 5åring helt enkelt. Meeeen, det som inte dödar det härdar.

Idag gick det dock mycket bättre! Morgonplaneringen va kanon och fast pappan va där så va det inget bök eller gnäll. Puh!! Fint väder betyder ännu en eftermiddag i parken, vilket jag tycker är kul. Slutar alltid med att jag får vara monster och jaga de små skrikande kidsen! :)
Har också klarat av min första playdate, inga större beskymmer alltså. Resten av av kvällen va det artptoject o allmänt kladd som gällde. Helt enkelt en lyckad dag. Hoppas det forsätter på det spåret nu!

De senaste dagarna har jag börjat sakna alla där hemma mega mycket dock! Ajjabajja liksom.. Måste fokusera på det positiva. Därför gör jag det nu, imorgon är det fredag och Ellen kommer på besök över helgen! Awesome!! :)

Nu har jag snart skypedate, vilket alltid är lika trevligt. Miss u guys! 

(Usch va tråkigt inlägg nästan utan bilder, men får tyvärr inte visa bilder på töserna plus att mitt rum inte är städat så de efterlängtade "hemma hos"-bilderna får vänta.)

Puss & Kram

Något att se fram emot!

På fredag kommer Ellen! How lovely är inte det liksom! :D
Bara en kort notis.
Jag längtar! :)


Puss & Kram

Varför går helgen så snabbt?!

Idag har varit en mycket bra dag! Fint väder och fint besök. Jag träffade Linda, Cribbe o Robban i NYC idag, hur trevligt som helst :) Grabbarna hade firade semester efter att ha cyklat några tävlingar här, bl.a. en i Central Park, så jag passade på att träffa både dem o Linda. Vi traskade lååångt idag minsann, lite i Central Park, lite i Uptown och lite i Soho. Vårt enda mål var glassbaren i Uptown där man väljer själv hur mycket man vill ha, vilka sorter, vilka olika toppingar (tro mig det finns MASSOR!) och sen betalar man utifrån vad glassen väger. Underbart gott helt enkelt! :) Dagen resulterade också i att jag på eget bevåg hittade hem, vilket alltid är en fördel! 

I övrigt så har helgen varit fin, men den går så snabbt!
I fredags slutade vi tidigare, halleluja!, så vi tog en powerwalk, chillade lite och begav oss sedan till stan för italienskt käk på Vapiano tillsammans med lite annat folk. Jag, Sandra o Malin trotsade regnet och letade upp en glassbar, i samma stil som den i Uptown och vi blev helt enkelt kära! :)
Igår Skypeade jag äntligen med Sötis Ståhlis o Danne fick med va med på ett hörn och sen var det shopping som gällde, Conny, min roomie från training school joinade oss också. Hon är från Österrike, så oboy vad bra jag va på engelska i slutet av dagen ;) haha! På kvällen åkte jag till Brooklyn själv (jaa, jag börjar ta mig runt på egen hand nu, med lite sms o googlemaps-hjälp såklart) där jag, Malin o Sandra käkade kinamat! Därefter väntades det mys at Sandra's place med en väldigt skum film som heter "The Babysitters". Eh, se inte den. Handlar om några tjejer som börjar som babysitters och slutar som horor typ.. väldigt udda. 

Nu tror jag ska mysa ner mig i min säng (btw, loooove den!) och skratta lite åt How I Met Your Mother. Det behövs för att kämpa emot den där trista söndagskänslan som kryper fram framåt kvällen. 


Lina, Linda, Cribbe o Robban vid fontänen i CP 


Åh så gott!

Puss & Kram


RSS 2.0