Det går som på räls

Först en liten rättelse, syrran besöker mig så klar i slutet av juli-början i AUGUSTI och inget annat :) (Tack Sandra för det!).

Idag har varit en bra torsdag om jag får säga det själv :) Sitter just nu och smaskar på lite nötter och kollar Grey's (även fast det inte är något nytt avsnitt, IGEN) och bara njuter av tanken att det är fredag imorgon. Dagen har spenderas på L's skola (observationsdag), gymmet, Starbucks x2 och i parken. Fick flickorna att spela fotboll, LYCKA! Märker ju hur mycket man saknar det när man väl tar sig tid att kicka lite med en boll. Monterade också ihop "bubbelmaskinen" som är en utomordentlig bra manick, trycker på knappen och så sprutar den ut såpbubblor och barnen springer sig trötta utan att jag behöver göra särskilt mycket. Kalas :)



Puss & Kram

The Hunger Games

Igår var en skön dag måste jag säga! Observationday på Z's hiphop vilket betydde att jag, Lillan, min värdmamma och hennes föräldrar kollade. Dem är ju duktiga dem små liven alltså! Ser fram emot deras show den 9 juni, ska bli spännande :) Efter det gick vi alla hem och det beställdes mat innan min värdmamma gick på "Mom's night out", därav morföräldrarnas besök. Jag fick med andra ord sluta lite tidigare, så jag gick upp efter maten :) På kvällen kollade min au-pairgrupp (nåja, tre stycken + min lcc) på The Hunger Games på bio. Den var riktigt spännande och bra! Jag har inte läst böckerna, men alla säger att de är väldigt bra och att filmen lever upp mot förväntningarna. Kan inte mer än hålla med om det var en väldigt bra och välgjord film. SE DEN. Så enkelt är det :)

Idag blev det också bestämt att Mammsi kommer hit i slutet av maj och sisso kommer i slutet av juli-början av juni. YEEEEEEEEEEEY! :D



Puss & Kram

U smile, I smile

Z fick idag en Justin Bieber-tandborste av sin lärare. Överlycklig blev hon och borstade tänderna flera gånger när vi kom hem!

Mamma, du kommer tycka den är jättebra för den har två Bieber låtar (en för morgonen och en för kvällen), båda på två minuter så man vet hur länge man ska borsta. Nytta med nöje helt enkelt! Kanske något för er, tandläkare Johansson?! :)

Dagens teknik alltså!

Puss & kram


Tom plånbok, återigen!

Nu sitter jag här igen. Söndagsmyser och inser hur mycket pengar jag gjort av med denna helgen också. Men det finns ju så mycket jag behöver och så mycket fint i affärerna... Haha :)

Fredagskvällen var hur mysig som helst, satt ute på balkongen halva natten utan att frysa. Lycka! :)

Igår mös vi runt i soho, som också resulterade i shopping. Avslutade dagen med bio, 21 jump street blev det. Riktigt rolig film och channing tatum är ju ett riktigt ögongodis, så pass god att jag och Sandra kollade step up (där han är med) när vi kommit hem till mig :)

Idag bilade jag och Conny till Jersey gardens som är en stor outlet-mall. Ni kanske anar att det blev ännu mer shopping idag då alltså. Men nu tror jag kan ta det lugnt på den fronten ett tag. Blev en riktigt NY-bo och köpte äntligen en NY-Yankee keps bland annat! :)

Hoppas ni haft en bra helg, för det har jag!! :)

Puss & kram


Freeeeeedag!

Fredag. Underbart. Myst hemma med lillan under förmiddagen och spenderat resten av dagen i parken. Slutade vid halv tre, gick och köpte käk och ska alldeles strax gå o träna :)

Ikväll väntas det taco och vinmys på min lilla balkong med goa tjejer :) har dessutom lyxat till det och bakat paj!!! Mums :D

Satt och kollade på teenagerposts idag också, sjukt underhållande! Jag skrattar högt åt vissa alltså, för de stämmer så bra!

Ha en bra helg mina vänner, miss u!

Puss & kram


Det blir inte alltid som man tänkt sig!

En torsdag som inte alls går som planerat idag! Lillan är sjuk, så stannar hemma med henne idag.. Inte nog med det så lyckas jag låsa oss ute från lägenheten eftersom vi skulle leka där uppe och lillan hade råkat låsa dörren inifrån. Tur hon var med mig iaf och inte fast i lägenheten! Min stackars värdmamma fick komma hem från jobbet och öppna för oss. Tack för det! :)

Jag har också passat på att städa lite, båda flickornas rum plus "resterna" från barnkalaset som hölls för några veckor sedan. Tvättar gör jag också för fullt så lite har man ju fått gjort trots att man "bara" går hemma.

Nämnde jag att jag jobbar sent ikväll och att lillan vägrar sova middag? Nej just det. Röriga torsdag. Tur man är flexibel! ;)

Får ta med mig den lilla tösabiten ut lite tidigare istället, solen skiner ju!!

Puss & kram


Ni hittar mig i solen!

Ni vet hur man blir så fort det börjar bli lite varmt och solen börja skina. Man vill vara i solen helst hela tiden! Jag är inget undantag vill jag lova. Efter träningen både igår och idag lade jag mig ute på balkongen för att lapa sol. När vi tillbringade eftermiddagen i parken igår så stod jag också i solen, måste ju passa på! Resultatet var väl att jag blev liiite röd på bringan och kinderna, inget märkbart mot hur röd jag kan bli men ändå :) Fräknarna har tittat fram och jag småtrivs med att känna sommarvibbarna REDAN!

Det gör nog flickorna med för igår gottade vi oss med glass minsann! Inget parkhäng idag inte, hip hop står på schemat och ikväll ska jag dansa zumba! :)

Puss & kram


Halvtid!

Det är sjukt att jag säger detta redan men, idag är det halvtid!!! 6 månader i staterna, 6 more to go! :D Tänk så mycket jag varit med om redan och tänk så mycket jag har kvar att göra!!! Kalas. Ja, kalas är ordet! :)

Igår fick vi lite smakprov på våren/sommaren. Jag klagar inte!! Mys i central park hela dagen och så lite frozen yoghurt på det såklart!

Puss & kram


Barnkalas, shopping och tre trötta tjejer i en säng

Igår var det barnkalas för Sandras värdbarn. Pyssel, pizza, cupcakes och allmänt spring kan jag väl sammanfatta det hela med. De verkade ha kul iaf :)

På kvällen vankades det shopping i newport med Sandra och Lisa. Jag kan säga att sommargarderoben börjar arta sig mina vänner :) väl hemma hos mig blev det kycklingvingar (som förövrigt kändes väldigt amerikanskt att äta), Big brother och allmänt snack och trams :) slutade med att alla tre sov i min säng, inga problem! :)

Nu ska vi bestämma var vi ska äta frukost och sen ska vi nog till stan :)

Hoppas ni haft en bra helg :)

Puss & kram


Liberty science centre

Halv dag för z resulterade i en playdate på liberty science centre. Vilket i sin tur resulterade tre trötta flickor i soffan, jag tror jag är tröttast! Det märks att det är fredag minsann, men ack så skönt med fredag! :)

Jobbar lite längre idag så missar mitt pass på gymmet, men jag känner att det passar ganska bra ikväll! När jag slutat ska jag bege mig till brooklyn för lite mys med Sara och Sandra! :)

Hoppas ni haft en riktig mys-fredag! Jag saknar lite traditionellt svenskt fredagsmys måste jag erkänna.

Puss & kram

Bild från Chicago! (får ju inte lägga ut på barnen...)


2 april!!

Den 2a april kommer Emelie och Oliver hit! Längtar verkligen!! Ska bli så kul med lite besök :D
Låt oss bara hoppas att fröken Ohlsson bokat rätt så att de inte står på en flygplats på andra sidan jordklotet den 2a ;) Nedräkningen har börjat!


Bläddrade igenom bilderna från Sälen förra året. Ett ord. Herregud. 
Men kul hade vi! :)

Puss & Kram

Makin' Salsa!

Förutom att njuta av den sköna svenska sommarvärmen (!) igår och svettas i en varm simhall så vidgade jag verkligen mina vyer. Jag tog fram den sensuella, passionerade latinska sidan av mig (som förövrigt är lika med noll) och gick på salsakurs med Jasmin och Carolina. Sjukt kul ändå. Ett helt mixat gäng på kanske 10 pers i en hårsalong. Ja, ni läste rätt, de hade bara tagit undan stolarna och sånt där inne. Massa skratt, takter, försök till sexiga rumpmoves och så lite snacks såklart. Nästa klass är om två veckor, och som det ser ut nu så kan ni räkna med att jag kommer tillbaka! Tänk så kul det kan vara att prova något HELT nytt! :)



Puss & Kram

När matförgiftning hälsar på...

...då blir allt lite upp och ner kan man säga. Min värdpappa åkte till Kina igår där han ska stanna i två veckor. Min värdmamma kände sig inte helt kry så hon jobbade hemifrån (redan här blev ju inte dagen som planerat). Inget som stör mig precis, betyder ju bara att hon kommer "hem" tidigare. Men! När jag och flickorna kom tillbaka från parken var hon ännu sämre och kunde knappt stå upp! Jag gjorde middagen och lite så, sen hörde jag hur hon började spy på ovanvåningen. Greeeeeat. Usch och fy! Stackarn frågade om hon skulle ringa sin mamma som bor typ 1 timme iväg, men nej vad onödigt sa jag! Slutade alltså med att jag lade flickorna till sängs också. Sån himla otur att pappan precis åkt iväg bara! Fick också höra idag att han också blivit sjuk på planet och SVIMMAT! Han hade skickat en bild på sitt blåmärke i pannan, haha! Troligen är det salladen som båda ätit för någon dag sedan, alltså ingen maginfluensa (Tack gode Gud!!!).
Idag har mamman varit hemma men mått bättre så det blev en ganska vanlig dag ändå. Jag fick dock lite uppskattad egentid medans Z var på hip hop så jag traskade ner till pieren och njöt av utsikten :)

Har slutat lite tidigare idag så nu ska jag mysa lite vid datorn innan jag ska möta upp Jasmin för en powerwalk! :)



Puss & Kram

Söndagsmys!

Blev en väldigt mysig söndag igår! Gick rundor i vårsolen i brooklyn, kollade basket (de vann, yeeey!), lekte med fotbollar i trädgården och burgare och pommes med sandras värdfamilj! :) familjekänsla, men också en dag full av vårkänslor!!

Idag är det lek i parken som gäller, iaf om jag får bestämma! :) som jag gillar våren alltså!! :D

Puss & kram


Shopping hela dagen!

Igår var det shopping, massor av shopping! :) uppgraderade garderoben med jeans, linnen, tröjor, skärp osv. Nöjd tjej! :)

Kvällen tillbringades med jobb och Sandra. Kollade på Hitta Nemo (som jag förövrigt fortfarande tycker är fruktansvärt rolig), åt god mat och hade dansshower med Justin Bieber. När flickorna somnat avslutade jag och Sandra en toppenlördag med himym maraton, glasstårta och vin. Precis så det ska va :)

Imorse uppstod viss förvirring när det visade sig att vi ställt fram klockan en timme men upp kom vi (om än lite sent då...). Skype, promenad, frozen yoghurt och mys i solen har stått på schemat än så länge. Jag hade tänkt följa med Sandra och kolla på hennes värdbarns basketmatch nu i eftermiddag! :)

Nu är det ju bara 5 timmars skillnad mellan mig och Sverige, iaf tills slutet av mars. Känns bra att vara lite närmre er ;)

Puss & kram


Ljuva fredag!

Fredag har alltid varit en av mina favoritdagar och det är väl inte så konstigt när man har helgen framför sig?! :)

Jobb hela dagen, precis som varje fredag. Tog lillan till parken, starbucks och bibblan sen sussade hon sött i några timmar. Ingen avancerad aktivitet efter det, slutade vid fem! Begav mig till gymet och min älskade stepklass, hem o käka sen mötte upp Jasmin. Vi hade filmkväll här à la fredagsmys! Glass, popcorn, choklad, vin och filmerna "Jack and Jill" och "Footloose".

Efter massor av prat kom vi också fram till att våra skolsystem är sjukt olika (hon är från Schweiz) och hur glada vi ska vara för studenten i Sverige. De firar inte ens i Schweiz?!?! Herregud!

Imorgon väntar shopping och jobb på kvällen :)

Puss & kram


Vååååååååår!

Våren har varit här idag!! :) 18 grader varmt och sol, man kan ju inte vara annat än glad! Såklart blev det parken hela dagen. Lillan sov middag ett tag men till slut lade jag henne i vagnen och tog mig lite egentid i solen med jordgubbar och milkshake :) sedan va det full fart på båda kidsen i ett par timmar! Smockfullt i parken ska också tilläggas.

Förövrigt fick jag reda på väldigt viktig info idag av lillan på väg hem från skolan:

1. I missed you in school...
2. One girl was naughty.
3. I love you....
4. And, I love you!

Jag tackar lillan för hennes kärlek!!

Dessutom säger lillan alltid hejdå till massor av folk i parken när vi lämnar (även dem vi inte sett förut). Idag frågade Z rätt och slätt,
"L, how come you always talk to strangers?". Jaa, det kan man ju undra! Lillan är en trevlig kid helt enkelt! :)

Puss & kram


KONY 2012

Om du inte tagit del av informationen, gör det. NU! Det är ofattbart vad som händer i världen som vi inte ser. Dags att öppna ögonen gott folk! Make Kony famous, NOW! 


http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

http://kony2012.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/



Att något litet kan göra så mycket



Beauty Salon?

Alltså, jag vet inte vad det är med mitt alarm på mobilen. Igår vakande jag med ett ryck 6.40 och jag har för mig att jag inte hört den ringa, imorse vaknade jag 6.57!! Haha, det kanske är enklast att skylla på mobilen, men jag tror inte den ringde alltså! Men andra ord förstår ni min morgon blev en aning hastig och lustig, men det har ju hänt förr så det är inget man inte klarar av. 

Vanlig dag igår, parken, bibblan och "beauty-salon". Lite osäker på om det va just en Beauty Salon jag hamnat på när flickorna sätter typ tusen klämmor i håret, målar med tatuerarpennor på mina fötter och sätter klistermärken i mitt ansikte á la "mouselook", men vad gör man inte :) De lekte ju så fint så varför förstöra friden kan jag tycka?! 


Min värdpappa: "Wooow, I really need to take a picture of this!!"

Puss & Kram

Poff!

Poff säger det så är helgen över!
Söndag kväll och jag gör mig redo för lite söndagsmys! :)

Igår flydde vi fältet, även kallat hoboken eftersom det var årets fest här. St. Patricks day firande med massor av grönklädda fulla människor som började redan vid 9.30!! Blev en mysig dag i stan med Malin istället, Downtown, shopping och den berömda chokladen på city bakery (som verkligen är smält choklad med lite mjölk). På kvällen bestämde vi oss för att gå ut efter lite tvekan ska erkännas. En helt okej kväll som avslutades med micropopcorn i sängen! :)

Idag har vi haft ett lugnt tempo på förmiddagen. Skype och promenad innan det vankades barnkalas för lillan som fyllde 3 igår :) Törnrosa var på besök, ballonger, goodiebags, massa mat, tårta.... You name it! Lyckat blev det iaf :)

Hoppas ni haft en fin dag mina vänner! :)

Puss & kram


Svenskt fredagsmys 2.0

Myser i sängen med tre goa svenska töser. Vi har fredagsmys med svensk touch. Lösgodis, Marabou och mysteriet på Greveholm. Kanon!!! :)

Förövrigt har jag varit hemma med två barn idag, varav den äldsta med feber. Lugnt tempo med andra ord, film, pyssel och spel. Slutade vid halv tre då min värdmamma kom hem från London. Traskade till target (hann (läs:orkade) inte göra det igår) köpte födelsepresent och lite hårprodukter. Himla bra affär det där, fina bikini och skor också. Farligt värre :)

Imorgon håller vi helg med brunch och mys i stan!

Puss & kram


Tänk vad lite musik kan göra!

Från att kämpa och knappt palla springa 5 km till att gå in i någon slags löptrans och pumpa på 7 km på 35 min. Det måste vara musiken alltså! En bra låt efter en annan, tack syrran för spotify :D

Vanlig dag idag annars, måste gå en runda till target ikväll och köpa present till Lillan bara :)

Puss & kram


En dag extra!

Den 29 februari, en extra dag helt enkelt. Inget speciellt med denna dagen för mig i alla fall :)

Vanliga rutiner som blir lite segare (läs:mycket segare) på grund av regnet. Men tyvärr kan man ju inte styra vädret. Tur man är lite av en skogsmulle som gärna säger "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".

Social har jag också varit idag. Onsdagslyx på starbucks med jasmin :) Deckar i sängen med gossip girl på datorn. Tänk, imorgon är det redan torsdag! :)

Puss & kram


RSS 2.0